Česky - English

Novinky v nabídce filmů

23.5.2023

37. díl - titul
37. díl - titul
37. díl

Aktuálně bychom Vás rádi upozornili na nové filmy, které můžete zakoupit například v našem elektronickém obchodě.

37. díl dokumentů Historie a provoz železnic  - Motorové lokomotivy 3. - DVOJALBUM

Další pokračování dokumentů z běžného provozu. V první části to je napřed řada 740, původně určená do služby na vlečkách. Její široké provozní uplatnění u různých dopravců se rozšířilo i do traťových výkonů. Tyto lokomotivy prošly také různými rekonstrukcemi. Odvozené řadě 742 jsme věnovali samostatný pořad (21. díl) a tak už následuje řada 743, původně určená pro adhezní provoz na ozubnicové trati z Tanvaldu. Rovněž její provozní uplatnění se postupně změnilo. Druhá část pořadu je věnována novější řadě 731 z ČKD a jejímu uplatnění v nákladní dopravě na Ostravsku, v severních, středních a jižních Čechách. I tyto lokomotivy už mají za sebou 30 let spolehlivé služby. 

36. díl dokumentů Historie a provoz železnic  -Lužná - čtvrtstoletí železniční nostalgie - Zastavení druhé - DVOJALBUM 

Pořad představuje činnost Železničního muzea Českých drah v letech 2013 – 2021. Navazuje na předchozí 35. díl a dokumentuje hlavní události jednotlivých let. Činnost správkárny, renovaci jednotlivých vozidel, běžné provozní ošetření, přípravu k jízdám i vlastní nasazení lokomotiv a vozů v nostalgickém provozu po celé ČR. Vedle parních lokomotiv jsou součástí sbírky i motorové lokomotivy a vozy, v mnoha případech provozované na různých místech republiky. I ty uvidíme. Stejně tak i některá z vozidel, která do Lužné zavítala ze zahraničí nebo od jiných provozovatelů.  

35. díl dokumentů Historie a provoz železnic – Lužná - čtvrtstoletí železniční nostalgie - Zastavení první - DVOJALBUM 

Muzeum v Lužné vzniklo v roce 1997 v prostorách výtopny bývalé Buštěhradské dráhy. Od roku 1999 funguje jako Železniční muzeum Českých drah. V pořadu je zachycen výběr z aktivit v letech 1999-2012. Časosběrným způsobem je zdokumentován provoz historických vozidel, jejich opravy, údržba a organizování nostalgických jízd, tehdy převážně parních lokomotiv. Jsou zachyceny i hostující stroje, včetně zahraničních a také provoz domácích lokomotiv muzea na akcích v různých oblastech ČR. Další etapou od roku 2013 navazuje následující 36. díl dokumentu.

34. díl dokumentů Historie a provoz železnic - Motorové lokomotivy 2. - DVOJALBUM 

Pokračování cesty po Slovensku, započaté ve 33. dílu. Z východu projdeme přes Plešivec na střední Slovensko, do okolí Zvolena a Banské Bystrice. Pak naše cesta za zajímavými vozidly povede také přes Prievidzu, důlními vlečkami Horní Nitry, přes Bratislavu až do Trenčianské Teplé a Púchova. Nejen tam, ale i na mnoha dalších místech půjde o autentické záběry z běžného provozu před 15–20 lety, který už v této podobě nezažijeme.

33. díl - Železnice přelomu tisíciletí – Ohlédnutí třetí - DVOJALBUM

Na archivních záběrech z let 1999 až 2007 pokračujeme v putování za provozem odcházejících vozidel, tentokrát na Slovensku. Začínáme na severozápadě u Čadce, dále přes Žilinu a Vrútky přejedeme pod Tatrami až do okolí Margecan a Červené Skaly. Pak dojedeme dále, do okolí Košic, Prešova a Čierne nad Tisou. Uvidíme mnoho dnes už vyřazených lokomotiv a motorových vozů, které tehdy ještě běžně sloužily. Některé úseky tratí uvidíme i ze stanoviště strojvedoucího. Pokračování najdete v následujícím 34. dílu.

Novinky

Doprodejové ceny DVD pro včelaře

17.4.2014
Výrazně jsme snížili doprodejovou cenu DVD našich včelařských filmů. Přečíst více

Zlatá medaile v kategorii multimedia

20.9.2010
Velký mezinárodní úspěch našeho filmu. Na 18. kongresu Apislavie (Federace evropských včelařských organizací) v září … Přečíst více

Kontakt

Video-služby Kolář


IČ 14992191

Mobil: 602 610 373
E-mail: video_kolar@volny.cz
Pokud máte potíže s objednávkou, nebo jinou funkcí našich webových stránek, napiště nám o tom e-mailem: technicka.podpora@videokolar.cz